Polietilen parke altı levhalar, kapalı hücre yapısına sahip extrüzyon ile rulo halinde imal edilen polietilen esaslı levhalardır.
Laminat parkenin altına kullanılarak parkenin ömrünü uzatır.
Katlar arasında darbe türündeki seslerin bir alt kata iletilmesini önler. Zemindeki pürüzleri ve şaptaki bozuklukları giderir.
Bir yüzü metalize veya folyo olarak yerden ısıtma sistemlerinde ve parke altında kullanılır.
2mm kalınlığında rulolar halinde üretilir.
Paket: 100m2
Kilitli laminant parkeler, 45 derece kilitli sistem ve çakma sistem kilitli sistem olarak ikiye ayrılır. Kilitli laminat parkelerin avantajı 5-6 kez parkenin sökülüp takılabilmesidir. Kilitli laminat parkeler, her ne kadar kiracılar ve fuar standları için üretim yapılan bir parke çeşidi olsada artık günümüzde en çok üretim ve satışı yapılan parke türlerinden biridir. Kilitli parke'nin bir diğer avantajı ise sistemi sayesinde parke aralarında açılmaların olmasını engeller.
Laminat parke işçiliği çok önemli bir konudur.. Ustanın yapacağı küçük bir hata bütün parkeyi etkileyebilir.Aldığınız laminat parke ne kadar kaliteli olursa olsun laminat parke işçiliğini amatör ustalar tarafından yapılırsa sonuç pek iç açıcı olmayacaktır.
Laminat Parkede açılma veya kabarma olabilir. Ayrıca kayıklanma dediğimiz olay da bir işçilik hatasından kaynaklanır.
Laminat parke temizliği sadece nemli ve sabunlu bez ile yapılmalıdır. Laminat parke üzerinde su kalması mutlaka önlenmelidir. Laminat parke ürünü çok sulu paspas ile temizlenmemelidir.
Laminat parke ürününde zor çıkan kir ve lekeleri; adi çamaşır suyu, asitli ürünler, tuz ruhu, sentetik, selülozik tiner gibi ürünlerle kesinlikle temizlemeyiniz.
Laminat parke ürününü balmumu, cila ve ovucu maddelerle temizlemeyiniz. Laminat parke ürününde doğal olmayan deterjan ve metal parçalı temizlik bezleri kullanılmamalıdır.
Laminat parke ürününü silerken mikro elyaflı bez kullanılmamalıdır. Büyük marketlerde satılan; laminat parke ürünü için geliştirilmiş deterjanlar ile temizlik yapılabilir. ( Kalitesine inandığınız, marka olmayı başarmış ürünleri satın almalısınız. )
Laminat parke ürünü yoğun ve ağır kullanım alanlarında; üzerine yük ve eşya koyarken koruyucu malzeme serilmesi gerekir. Laminat parke üzerindeki koltuk, kanepe, sandalye ve masa ayaklarına uygun keçe yapıştırılmalıdır. (Çizilmeyi önlemek için eşyalarımızın gereken yerlerine yumuşak malzeme kullanılmalıdır.)
Laminat parke ürünü üzerinde ağır eşyaların yerlerini çekerek veya iterek değiştirmeyiniz. Çivili ve sivri topuklu ayakkabıyla laminat parke ürününe basılmamalıdır. Evde yapılacak tamiratlarda dökülen kum tanecikleri üzerine basıldığında; laminat parke ürünü çizilebilir veya delinebilir. Ağır ve sivri cisimlerin yüksekten düşmesi laminat parke ürününü delebilir.
Laminat parke montajının yapıldığı ortamın sıcaklığı 13 ile25 derece arası olmalıdır. Aşırı sıcaklık, ısı laminat parke ürününde şişmelere veya laminat parke paneli aralarının açılmasına neden olabilir. En önemlisi laminat parke yüzer sistem dediğimiz sistem ile bütün kenarları duvar dibine 1,5 - 2 cm genleşme boşluğu bırakılarak montajı yapılır. Bırakılan boşluk soğuk ve sıcağa karşı genleşme payıdır. Bu pay kapı tamiri veya herhangi bir tamirat ile doldurulamaz.
Laminat parke ürünü sabitlenemez, sıkıştırılamaz, üzerinden zemine çivilenemez. Hangi sebeple olursa olsun silikonla yere yapıştırılamaz.
Laminat parke ağaç sektörünün yan ürünleri olan talaş kırpıntı gibi ürünlerin yüksek ısılı işlemler altında birleştirilerek (preslenerek) laminat parkenin orta tabakasındaki yüksek dayanımlı ağaç lifler yanı HDF oluşturur.
HDF dediğimiz orta tabakanın üzeri dekor kağıdı ve yüksek kalitedeki koruma tabakası ile kaplanarak laminat parkenin imalatı tamamlanmaktadır.
1)Koyu renk laminat parkeler tozu ,acık renk parkelere göre daha çok belli eder
2)Koyu renk laminat parkeler aydınlatması az olan, güneş ışığı almayan ve ufak alanda mekanı daha dar ve basık gösterir.
3)Koyu renk laminat parkelerde çizik ve hatalar daha belirgin olur.
4)Koyu renk laminat parkeler görünüm olarak acık renk parkelerden daha göze batıcıdır ve albenisi daha yüksektir .
5) Açık renk laminat parkeler tozu daha az belli eder
6) Açık renk laminat parkeler güneş ışığını az alan ve aydınlatması yetersiz olan mekanlarda alanı geniş ve ferah gösterir.
7) Açık renk laminat parkeler çizik ve hataları daha az belli eder.
8) Açık renk laminat parkeler zeminde Koyu renklere nazaran daha az dikkat çekicidir.
1. Kullanmayı düşündüğünüz ortamın trafik yoğunluğuna uygun dirençte olmalı.
2. Avrupa ülkelerinde aynı kalitede ve aynı ad ile satılan bir malzeme olmalı. Bir malın Avrupa ülkesinde üretilmiş olması o malın Avrupa ülkelerinde satılıyor ve kullanılıyor anlamına gelmez. ISO 9002, TSEK standart Belgesine sahip olmalı.
3. Üzerinde daha önceden kullanılan aldatmaca yapabilen devir sayıları değil yeni normlara göre(altta) sağlamlık derecesi belirtilmelidir.(bir adam bir işyeri gibi)
Konutlar için
Yoğun Konutlar
Ofis, Büro
Mağaza, Otel ..
Okul Hastane ..
4. Üzerindeki 10 yıl garanti gibi yazılara aldanmamalı satıcının verdiği güvene dikkat edilmelidir. Bazı malzemelerin üzerinde 10 yıl garanti yazar fakat belirli bir sabit oda sıcaklığında paketleri açılmadan saklanması durumunda geçerlidir. Yani düpedüz aldatmacadır.
21. SINIF (AC-1) : Laminat parke az yoğunluktaki insan trafiğinin olduğu alanlarda kullanılır. Örneğin yatak odası
22. SINIF (AC-2) : Laminat parke orta yoğunluktaki insan tarifiğinin olduğu alanlarda kullanılır. Örneğin oturma odası
23. SINIF(AC-3) veya 31. SINIF (AC-3) : 23. Sınıf ve 31. Sınıf laminat parkeler aynı yüzey yoğunluğunda üreim izini olduğundan dolayı aynı sınıf olarakda nitelendirilebilirler. Laminat parke insan trafiğinin 21. Ve 22. Sınıf parkelere göre biraz daha fazla olduğu ortamlar için uygulanır.Örneğin giriş koridoru, mutfak, insan trafiğinin çok olmadığı ofisler32. SINIF (AC-4) : Laminat parke İnsan trafiğinin diğer sınıflara göre daha fazla olduğu alanlarda kullanılır. Örneğin ofisler, mağazalar
33. SINIF (AC-5) : 32. Sınıf laminat parkenin kullanıldığı alanların dışında insan trafiğinin çok yoğun olduğu alanlarda kullanılır. Örneğin istasyonlar, büyük alışveriş merkezlerindeki mağazalar, hastaneler
Su basması sonucu parkelerin üzerinde su birikintilerinin oluşması.Çözüm:En kısa zamanda zemindeki su alınarak zemin tamamen kurutulmalıdır.Sıcaklık,bağlı nem ve fanlar yardımıyla hava hareketi artırılmalıdır.Bodrumlu evler aşağıdan ısıtılmalıdır.Eğer parkelerdeki su birikmesi ileri düzeyde ise,yüzeydeki cilayı kaldırmak için,7 derece açılı hafif bir sistireleme yapılmalıdır.Burada amaç,sistire esnasında yanların alınmamasıdır (daha sonradan tümsek oluşmaması için).Bu nedenle yapılması gereken derine inmeden cilanın çoğunun kaldırılmasıdır.Parkelerin alt ve üstündeki değerleri normal düzeye inmeden tamirata başlanmamalıdır.Parkeler sabit hale geldiğinde, hasar tespiti yapılmalı,eğer parkeler zeminden ayrılmışsa,gerekli yerlerde veya parkelerin bütününde tamirat yapılmalıdır.Eğer oluklaşma mevcutsa,sistire ile düzleştirilir.zemin düz ise cilalama yapılabilir.Eğer parkenin altında kontrplak bulunuyorsa bu durumda kontrplağın ve betonu kuruması uzun zaman alacaktır.bu bakımdan kurumayı hızlandırmak amacıyla parkelerin tamamen kaldırılması da gerekecektir.zeminin çabuk kurumaması ve onarımın çabuk bitmemesinden dolayı yapılacak baskılara karşı konmalı,ısrarla işlemin çabuk yapılması isteniyorsa,fazla rutubetin yaratacağı risk ısrarla vurgulanmalıdır.
BÖLGESEL KABARMA:Laminat Parkelerin zeminden ayrılması genellikle laminat parkelerin oluklaşması ve şişmesi ile oluşur.Nedeni:Mekanda rutubet fazlalığı,hava sirkülasyonunun yetersizliği,parke kalitesi,su borusu sızıntıları,betonun ıslak olması gibi nedenlerle ortaya çıkan fazla rutubet.Ayrıca,çivileme,yapıştırma ve zeminle,yapıştırma ve zeminle ilgili problemler sonuçları daha da olumsuz kılmaktadır.Yanlış yapıştırıcı kullanımı,zeminin kirliliğinden dolayı parkenin zemine tam yapışmaması,malalama hataları gibi nedenler söz konusu probleme destek olmaktadır.Ayrıca ustaların bıraktığı çalışma boşluklarının yetersizliği de önemli bir etkendir.Çözüm:İlk olarak ortamdaki rutubet problemi giderilmeli,zeminin normal rutubet düzeyine kadar koruması temin edilmelidir.Lokal olarak yapılan tamir ve değiştirme işlemleri ve daha sonra cilalama çalışması bir çözüm olabilir.Fakat nihai çözüm,problem yaşanan bölgede,genel anlamda yeniden döşeme veya yenileme çalışmasıdır.
a)Tek strip laminat parkeler(Plank),bir parke döşeme elemanında uzun yönünde tek parça parke görüntüsü vardır.Fiyatı,İki strip laminat parkelerden daha pahalıdır.
b)İki strip laminat parkeler,bir parke döşeme elemanında uzun yönünde iki parça parke görüntüsü vardır.Fiyatı,İki strip laminat parkelerden daha ucuz, üç strip lamine parkelerden daha pahalıdır.
c)Üç strip laminat parkeler,bir parke döşeme elemanında uzun yönünde üç parça parke görüntüsü vardır. Fiyatı, bir ve İki strip laminat parkelerden daha ucuzdur.
Parke şapında mutlaka nehir kumu kullanılmalıdır. Çünkü deniz kumu, yapısındaki tuz nedeniyle nemi çok uzun süre tutar; bu ise kuru laminat parkeyi olumsuz etkiler. Şapın çelik mala ile perdahlanmış olması da zorunludur. Üzerine çimento tozu serpilmediği takdirde şap kavlayabilir.
Ahşap parkedeki nem oranı dünya standartlarında, yani yüzde 8-10 olmalıdır. Şap yeni dökülmüşse, laminat parkeyi döşemek için iki ay beklemek gerekir. İki aylık süre, havaların sıcak geçtiği nisan-ekim dönemi için geçerlidir. Bu süre, kaloriferi yanan bina içinde uygundur. Ancak, kalorifer yanmıyorsa, laminat parke döşemeyi mayıs sonuna bırakmak uygun olur.
Döşemeden evvel zemin çok iyi temizlenmelidir. Kireç, harç bulaşığı kesinlikle kalmamalıdır. Kurumuş şap üzerinde herhangi bir nedenle harç karıştırılmışsa, şapta bu nedenle meydana gelen nemin tümüyle kurumasını beklemeden (ki, bu süre 1 aydır) asla parke döşenmemelidir. Tarif edilen şapa uygun tutkal firmanın göndereceği tarakla, birer metrekarelik alana çekilerek hemen döşeme yapılmalıdır.
Şap zorunlu şartları taşımıyor ve tahta mala perdahlı pürüzlü ise, özel tutkalla sistre tozu karıştırılıp, kıvamlı bir macun elde edildikten sonra beton zemine serilmeli. Mastarla çekilerek ince bir tabaka elde edildikten sonra beton zemine serilmeli. Mastarla çekilerek ince bir tabaka elde edildikten 2-3 gün sonra tamamen sertleşen zemine tarakla aynı şekilde tutkal çekilip parke döşemesine geçilmelidir. Diğer bir sistemde, betonla parke arasında izolasyon amaçlı serme zift yapılabilir. Bu zift biraz kuruyup sertleştikten sonra, sıcakken döşeme yapılabilir.
Masif ve rabıta parkede döşeme işlemleri bölüm bölüm ilerlerken, her yarım metrede bir, sünger ıslatılıp iyice sıkılarak parkelerin yüzeyi nemlendirilecek şekilde bu süngerle silinir. Döşeme bittikten sonra parkenin üzerine ince bir tabaka kuru talaş serilmeli ve tutkalın nemi alınmalıdır ki, bu işlem parkenin tam olarak yapışmasını sağlayacaktır.
laminat Parkeleri döşemeye başlamadan önce bütün pencereler takılmış, boya-badana ve duvar kağıdı işleri bitmiş olmalıdır. En önemlisi kalorifer ve boruların sağlıklı olup olmadığı kontrol edilmelidir.
Su Basması
Kabarma Şişme
Ek yerlerinde kırık ,yüzeyde deformasyon olusması
Ek yerlerinin açması , Ek yerlerinde Tırnak Oluşması
Aquafloor %100 su geçirmez yer döşemesi serileriyle size yıllar boyu konfor ve endişesizce kullanım rahatlığı sağlamaktadır. Evimiz ve işyerimizde adeta bütün gün iç içe olduğumuz laminat parkede artık yeni bir dönem başladı… Aquafloor ile zeminler özgürlüğüne kavuştu… Bir laminat parke düşünün, hortumla yıkayabileceğiniz kadar sudan etkilenmeyen, komşularınıza göstermekten keyif alacağınız kadar dekoratif, dilerseniz akvaryumunuzun içini döşeyebileceğiniz kadar sağlıklı, çocuklarınızın bile zarar veremeyeceği kadar dayanıklı ve uzun ömürlü, bir de bunların üzerine özel yüzeyi sayesinde toz ve leke tutmama özelliği var. İşte bu parkenin ismi: Aquafloor.